Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επιχείριση σκούπα.



Καθώς ο αριθμός των “φίλων” μας στο face-book αυξάνεται παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα:
Αρχίζουμε να αξιολογούμε τις περισσότερες από τις δημοσιεύσεις ως ενοχλητικές. Γεμίζει η αρχική σελίδα με πάσης φύσεως αναρτήσεις, κατά πλειοψηφία αδιάφορες. Ιδανικά θα θέλαμε να λαμβάνουμε πληροφορία μόνο από λίγα άτομα που μας είναι ενδιαφέροντα.
Πως το αντιμετωπίζουμε;
~ Η προφανής και εύκολη λύση είναι να τους ξεκάνεις (από φίλους), αλλά επειδή είμαστε μικρό χωριό και ο άλλος θα το πάρει πατριωτικά το θέμα, απορρίπτουμε αμέσως αυτή τη λύση.
~ Η δεύτερη λύση είναι αποτελεσματικότερη καθώς μπλοκάρει τις δημοσιεύσεις του “φίλου” από το να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα, χωρίς να διαταράξει τη φιλική μας σχέση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Αν κάτι πάει στραβά ξεκινήστε από την αρχή:
  • Καθώς βρισκόσαστε στην αρχική σελίδα εντοπίζετε το “φίλο” του οποίου τις δημοσιεύσεις δε θέλετε να βλέπετε από εδώ και πέρα.
  • Αφήνετε (ΔΕΝ κάνετε κλικ) το ποντίκι πάνω στο όνομά του. Σε λίγο εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο με λίγες πληροφορίες για το “φίλο” σας. Εκεί υπάρχει ένα κουμπί που λέει Φίλοι.
  • Αφήνετε (ΔΕΝ κάνετε κλικ) το ποντίκι πάνω στο Φίλοι. Σε λίγο εμφανίζεται ένα μενού. Η δεύτερη επιλογή του μενού γράφει √Να εμφανίζεται στις ενημερώσεις.
  • Κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή αυτή ώστε να την αποεπιλέξετε.
Τώρα ΔΕ θα ενημερώνεστε άλλο σχετικά με μπανάκια, ποτάκια αν πήγε για χέσιμο ή αν τον πονεί το πιπί του. Αν σας έρθει η όρεξη να μάθετε αν του πέρασε η δυσκοιλιότητα τότε μπορείτε να επισκεφθείτε το ρουφιάνο του, το χρονολόγιό του δηλαδή.
Κρατήστε καθαρή την αρχική σελίδα σας στο FB ώστε να βρίσκεστε σε επαφή με όσους σας είναι ενδιαφέροντες και μόνο, χωρίς τις ενοχλητικές σφήνες των “φίλων”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου