Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Όχι, δεν τρώνε σανό...

Μας έμειναν οι ανακοινώσεις στις κολώνες του δημοτικού φωτισμού. Οι ανακοινώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, όπου ο δήμος υπενθύμιζε στους οδηγούς να παρκάρουν σύμφωνα με τους κανόνες. Το τοπικό Α.Τ. έκανε τις πρωινές του περιπολίες και προσπαθούσε να βάλει μία τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της μικρής μας πόλης.

Μερικά από τα αίτια της αποτυχίας εφαρμογής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας στην πόλη μας είναι:

1) Η σήμανση είναι προβληματική. Οι πινακίδες που υποδεικνύουν που και πότε επιτρέπεται η στάθμευση είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα του θρύλου και της πανάθας. Είναι πρακτικά αδύνατο να καταλάβεις εν κινήσει το σήμα που βλέπεις τι ακριβώς απαγορεύει.

2) Οι πολίτες είναι προβληματικοί. Δε χρειάζεσαι σήμανση για να εκτιμήσεις ότι δεν παρκάρουμε πάνω στη διασταύρωση. Δε χρειάζεται σήμανση για να καταλάβεις ότι το διπλοπαρκάρισμα για να πάρεις τον καφέ σου ή τα τσιγάρα σου είναι γαϊδουριά. Δε χρειάζεται σήμανση για να καταλάβεις ότι η κουβεντούλα σταματημένος στη μέση του δρόμου με το ΙΧ σου είναι γαϊδουριά. Δε χρειάζεται σήμανση για να καταλάβεις ότι όταν παρατάς το αυτοκίνητό σου όπου βρεις, αν και λίγο μπροστά ή πίσω ΥΠΑΡΧΕΙ θέση πάρκινγκ, είναι γαϊδουριά.

Καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κατεβάστε και τυπώστε την εικόνα στο κάτω μέρος του άρθρου και στολίστε με αυτή τα αυτοκίνητα των γαϊδάρων (παρακαλώ όχι σε αυτοκόλλητο χαρτί). Οι ποιο μερακλήδες ας βάλουν ένα x σε κάποιο από τα κουτάκια ώστε να βαθμολογήσουν το μέγεθος της γαϊδουριάς.








(οι φωτό είναι μερικών μηνών)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου