Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Και όμως, δεν είναι αργά...

Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Επ.  Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Πτυχιούχος Πολικού Τμήματος Νομικής Αθηνών


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ (Κ. ΜΑΡΞ)

    Παρά το γεγονός ότι εναγωνίως και εκ του πονηρού «κάποιοι» κύκλοι προσπαθούν, μέσω «κάποιων» κειμένων ανώνυμων, ως είθισται στους χαλεπούς καιρούς, να με εμπλέξουν στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου, υποβαθμίζοντας τα λεγόμενά μου, θα ήθελα να επαναλάβω για πολλοστή φορά, αυτό που διασφάλισα 14 χρόνια ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, δηλαδή του να εκφράζω ελεύθερα και ανεξάρτητα τις θέσεις μου, κρατώντας ίσες αποστάσεις, έναντι των εκάστοτε υποψηφίων διεκδικητών του «θρόνου», ακόμη και όταν υποψήφιος σύμβουλος ήταν ο καλύτερός μου φίλος (ιστορικό μέλος πλέον του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας). Αυτή μου βεβαίως τη θέση, την πλήρωσα πολύ ακριβά κατά καιρούς από όλες τις πλευρές, όμως πάντα με ενδιέφερε το μέλλον και η ενότητα αυτής της πόλης που υπήρξε δυστυχώς θύμα και των δύο κυβερνώντων, σε εθνικό επίπεδο, παρατάξεων, όταν απώλεσε τις Δημόσιες Υπηρεσίες της (Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ελλιπές Κέντρο Υγείας κ.λ.π.) χωρίς ποτέ να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση, με αποτέλεσμα σήμερα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και η αγορά μας σε οικονομικό επίπεδο να έχει δεχθεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα που επηρεάζει και τους νέους μας που γυρίζουν πίσω μετά τις σπουδές τους αναζητώντας επί ματαίω εργασία.

    Πού είναι άραγες οι «εγγυητές» του μέλλοντός μας (και οι αντιπρόσωποι αυτών) κος Παπαληγούρας, κος Μπεγλίτης, κος Κόλλιας που συνέδεσαν το όνομά τους με την «αναπτυξιακή τροχιά» της πόλης? Ποιος θα απαντήσει για το ΤΕΙ Οινολογίας, ποιος για το καταρρέων Κέντρο Υγείας, το ελλιπές Αστυνομικό Τμήμα του ενός ανδρός που φυλάει 7.000 κόσμο κάθε βράδυ, το δρόμο Νεμέας – Κιάτου, τα διπλά διόδια τη δυσλειτουργία μετά τις απολύσεις των υπαλλήλων του Μουσείου Νεμέας, την εκρίζωση των 2.000 στρεμμάτων, τα σκουπίδια της Περιφέρειας ως πυλώνα ανάπτυξης, τη προοπτική κατακερματισμού της ενιαίας αμπελουργικής ζώνης, τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο που ενώνει τα χωριά μας? Ποιος θα απαντήσει στην απόγνωση των αγροτών μας που βουλιάζουν στα κόκκινα δάνεια αδυνατώντας να καλλιεργήσουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής? «Αγαπητοί» συντάκτες ανωνύμων κειμένων ένθεν και ένθεν, θα πρέπει να καταλάβετε ίσως ότι υπάρχουν «δυστυχώς» για σας και πολίτες σε όλες τις παρατάξεις, σε όλα τα σχήματα, σε όλους τους συνδυασμούς της πόλης, που πέρα από τα αξιώματα κυριαρχούνται από τις αξίες και την αγάπη γι’ αυτή τη πόλη, γιατί αυτή η πόλη γι’ αυτούς, είναι μνήμες και όχι μέσο πολιτικής επιβίωσης ή πολιτικής ανέλιξης σε υψηλότερα αξιώματα.

Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Επ.  Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας


Υ.Γ. 1. Η θλιβερή πραγματικότητα της Ελληνικής προεκλογικής περιόδου, σε όλα τα επίπεδα είναι ότι όλοι γνωρίζουν πλέον τι δεν θέλουν, αλλά προβληματίζονται με αυτό που θέλουν, γιατί στην ουσία δεν το θέλουν.

Υ.Γ. 2. «Συγχωρείστε» με που τυχαίνει να έχω πολύ καλούς φίλους και στους τρεις συνδυασμούς και δεν μπορώ να σας κάνω τη χάρη να γίνω «χορηγός» στη διχόνοια και στη λασπολογία σημαντικών ανθρώπων ένθεν και ένθεν, αλλά μπορώ όμως να έχω διαφορετική άποψη υπερασπιζόμενος τη δική μου αλήθεια και παράλληλα να σέβομαι τα πρόσωπα που δεν συμφωνούν μαζί μου.

Υ.Γ. 3. Στη Νεμέα «κύριοι» δεν κατοικούν ούτε «γιατροί που λόγω ψηφοθηρίας οδηγούν σε θάνατο τους πολίτες», ούτε πολίτες με «άχυρα στο μυαλό» επειδή έχουν διαφορετική άποψη, ούτε «σκουπιδολάγνοι», ούτε «σκουπιδολόγοι», ούτε «ηλίθιοι», ούτε «μιζαδώροι σκουπιδέμποροι», ούτε «κοινωνικοί τρομοκράτες», ούτε «εκβιαστές», ούτε «μωρές παρθένες», ούτε «μ@λ@κες», ούτε «αναρχοκουμμούνια». Στη Νεμέα όπως και σε όλες τις πόλεις, κατοικούν πολίτες που αγαπούν τη πόλη με το δικό τους τρόπο, έχοντας διαφορετική άποψη. Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτό, ένθεν και ένθεν. Τέλος, καταλάβετε επιτέλους ότι οι πολίτες δεν έχουν την υποχρέωση για να εκφράσουν την άποψή τους για ένα θέμα, να πάρουν την έγκριση κάποιου παράγοντα, αρκεί βεβαίως τα κείμενά τους να έχουν υπογραφή. ΑΥΤΟ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ» ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΗΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΦΕΛΕΙΣ» ΚΑΙ «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 

1 σχόλιο:

  1. Και βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Και κατάλληλοι είναι αυτοί που αφήνουν στην άκρη τον εγωισμό, τα πολιτικά συμφέροντα, τις ατομικές φιλοδοξίες, τον εγωισμό τις ξεροκεφαλιές τους και να έχουν αντικειμενική συνεργασία με τους γνώστες του κάθε θέματος. Η περιοχή είχε και έχει τα φόντα, αυτοί λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή