Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μ.Ε.Θ. Στο Βολάν

Γονιός γενικά είναι εύκολο να γίνεις μιας και τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Δύσκολο πράγμα είναι να είσαι καλός γονιός. Βέβαια τα παιδιά δε ζουν σε κλουβί. Ζουν στην κοινωνία και από κάποιο σημείο και πέρα, θες δε θες, ανατρέφονται και από εσένα και από τον περίγυρό τους. Σχολείο, φροντιστήρια, φίλοι, αθλητικές ομάδες κ.λ.π. επηρεάζουν το χαρακτήρα και τις συνήθειες των νέων. Το ανάθρεψες το καμάρι σου όσο καλύτερα μπορούσες αλλά κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και άρχισε την επαφή με άλλα καμάρια. Αυτά που δεν ανατράφηκαν σωστά. Και τότε μπορεί να αποκτήσουν συνήθειες που δεν είχαν. Η βρισιές, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, το αλκοόλ, η επικίνδυνη οδήγηση είναι μερικές από αυτές. Η μικρή μας πόλη έχει και από αυτά.

Το κράτος θέλοντας μάλλον να προστατεύσει τα παιδιά και τους γονείς από τον κακό τον δρόμο έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν ή επιτρέπουν συγκεκριμένες δραστηριότητες από ανήλικους. Για παράδειγμα:

  • Επιτρέπειτην οδήγηση μικρού κυβισμού οχημάτων για ανήλικους κάτω των 18 ετών, ενώ τους απαγορεύει τις μεγάλες μηχανές και τα αυτοκίνητα.

  • Απαγορεύει την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους. 
  • Απαγορεύει σε ανηλίκους την είσοδο και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων.


  • Αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρείται στη μικρή μας πόλη. Οδηγούν τέζα με το τσιγάρο στο στόμα μετά το club. Οι γονείς στη μικρή μας πόλη νοιώθουν περήφανοι. Το καμάρι τους είναι έτοιμο να γαμήσει. Έτοιμο. Πολύ καλό παιδί. Πίνει, καπνίζει, ξενυχτάει, έχει και το μηχανάκι του. Κύριος.

    Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του. Όπως ο μπαμπάς του.

    Ελπίζετε σε κάτι;

    Αφορμή για το παραπάνω κείμενο στάθηκε η παρακάτω δημόσια δημοσίευση στο facebook, απ’ όπου πάρθηκε και η φωτογραφία. ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

    Ήθελα να γράψω και άλλα αλλά ξενέρωσα γρήγορα.

    3 σχόλια:

    1. Είναι μέχρι οι γονείς να δουν ενα παιδάκι στην ασφαλτο κομμενο στη μεση να επιπλεει σε μια λιμνη απο αιμα. Και τοτε ειναι που ή συμμαθητες του θα βγουν εξω και αντι για gordons θα το γυρισουν σε ουισκι για να νοιωσουν 200% αντρες.


      Στην ιδια μοιρα θα βρεθει ο γονιος που θα γυρισει η κορη του καποια στιγμη και θα του πει, "μαμα, μπαμπα, εχθες με βιασαν. Ειχα πιει μονο 4 ποτα και ημουν προκλητικη. Δε θυμαμαι τιποτα"

      Δεν ειμαι θεος, ουτε μαγκας για καποιους, το νου σας ομως, ειναι παιδια ή καλυτερα...παιδακια..Δε φταινε σε κατι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αυτά είναι τα νιάτα με τα Gordons στα χέρια και σε λίγο θα τα δούμε με το τσιγάρο στο στόμα
      Θέλουν και club τα μωρά.Ελπιζω να τους έδωσαν Gordon με γάλα

      ΑπάντησηΔιαγραφή