Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Απογαλακτισμός

Αγαπητέ γέρο, υπέροχη γριά, φανταστικέ συνταξιούχε, απίθανη συταξιούχα, σε εσένα απευθύνομαι.

Δε θα προσπαθήσω να εξηγήσω την εμμονή σου με το φασισταριό που ονομάζεται ΝΔ ούτε με το λαμογιόκομμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Επίσης δε θα ασχοληθώ με την εμμονή σου στη λατρεία των προσώπων όπως του Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα. Ο οπαδικός φανατισμός σου απλά με αηδιάζει. Πάραυτα θα απευθυνθώ σε εσένα σε διαφορετικό επίπεδο προσπαθώντας να σε χτυπήσω στο φιλότιμο και καθόλου στη λογική (είναι προφανές ότι δε διαθέτεις λογική).

Χρόνια τώρα ως καλός γονέας δε δίστασες ποτέ να θυσιάσεις (να μία σωστή χρήση της λέξης θυσία) τη σύνταξή σου, τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο για το καλό των παιδιών σου και των εγγονιών σου. Χάριζες τη σύνταξή σου, το σπίτι σου και έκανες τα πάντα να βοηθήσεις τους δικούς σου ανθρώπους. Τώρα, που οι δικοί σου άνθρωποι σου ζητούν να τους χαρίσεις και την ψήφο σου διστάζεις. Επιμένεις να υποστηρίζεις αυτό που θα σου περιγράψω:
Επιμένεις να υποστηρίζεις αυτό το σύστημα το οποίο ανάγκασε τα παιδιά σου να σου ζητούν τη σύνταξή σου. Επιμένεις να υποστηρίζεις το σύστημα αυτό που ανάγκασε τα παιδιά σου να είναι εξαρτημένοι από εσένα.

Τα παιδιά σου που θα έπρεπε να σε τάιζαν και να βοηθούσαν τώρα εσένα. Τα παιδιά σου έπρεπε τώρα να είναι ικανά να σταθούν στα πόδια τους και να στηρίξουν και εσένα. Όχι εσύ αυτά. Δεν κάνεις το καλό λοιπόν χαρτζιλικώνοντας τα παιδιά σου. Δεν κάνεις το καλό υποστηρίζοντας το σύστημα που τα έφερε στην ανάγκη σου. Κάνε την κίνηση και δώσε τους την πραγματική βοήθεια που χρειάζονται. Δώσε τους την ευκαιρία να ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Μην ψηφίσεις τα φασισταριά και τα λαμόγια.

Απελευθέρωσε τα παιδιά σου. Απογαλάκτησέ τα. Κάνε το για αυτά με την ίδια αγάπη που τους χάριζες – θυσίαζες τη σύνταξή σου, την περιούσια σου, το χρόνο σου, το σπίτι σου. Τα παιδιά σου δεν έχουν ανάγκη τη σύνταξή σου. Η σύνταξή σου είναι φυλακή. Η ψήφος σου είναι που θα τα ελευθερώσει.

Απογαλάκτησέ τα.


(ευχαριστώ τον κρεοπώλη μου για την πρωινή κουβέντα)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου