Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Νηστεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας.



Νηστεία. Μιά μόδα που έγινε συνήθεια. Μια μόδα που έγινε λατρεία αλλα και ψύχωση για πολλούς. Τι να είναι αυτό όμως που τραβάει τον κόσμο σε αυτό το μαρτύριο?? Και λέω μαρτυριο για τον απλούστατο λόγο...Και θα το αναλύσω..

Από μικρή κιολας ηλικία, μαθαίνεται στα παιδιά σας τι πάει να πει νηστεία..Έρχεται μεγάλη γιορτή, πρέπει να νηστέψουμε, ξανάρχεται γιορτη, πάλι το ίδιο. Και κααααάπου εκεί αρχίζει η μπάλα να χάνεται. Δε νηστέυεις? Είσαι αμαρτωλός και πάνω απ'ολα ΑΘΕΟΣ. Φτάνεις λοιπόν σε σημείο να ψάχνεις τους γύρω σου για να βρεις κάποιον που ακολουθεί την ίδια τακτική..Και να πεις τι??
"-Εγώ νηστεύω 40 μέρες" "-Α μπράβο σου". Και αυτομάτος γίνεσαι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του κόσμου, κάνοντας διακρίσεις αλλά και δημιουργόντας τη ψευδαίσθηση ότι εισαι καλύτερος από τους άλλους.

Από μικρή ηλικία είχα ψάξει τη θρησκεία, ήξερα που βάδιζα και γιατί επέλεγα ότι επέλεγα..Η νηστεία δεν είναι ούτε ένδειξη λάτρειας και προφάνως ούτε ένδειξη αφοσίωσης προς το ΘΕΟ. Γιατί όμως αυτό? Γιατί να είμαι τόσο κάθετος??

Γιατί πολύ απλά..ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!!

Και λέω τώρα...:

Έκοψες το κρέας? --> Νηστεία
Έκοψες το γάλα? --> Νηστεία
Έκοψες το λάδι? --> Νηστεία
Έκοψες το ποτό? --> Νηστεία
Έκοψες το υπερβολικό κάπνισμα? --> Νηστεία
Έκοψες το κάθε 2 μέρες μπάνιο? --> Νηστεία
Έκοψες το σεξ? --> Νηστεία
Έκοψες τις πρόστυχες σκέψεις? --> Νηστεία
Έκοψες τις καταχρήσεις? --> Νηστεία
(Στο τελευταίο συμπεριλαμβάνεται το Facebook, οι βόλτες με το αμάξι, η μακράς διαρκείας κλήσεις στο κινήτο όπως επίσης και κάθε είδους δραστηριότητα που σκοπό εχει τη παραπάνω καλοπέραση απ'όσο χρειάζεσαι)

Έβαλα κόκκινο σε αυτά που κανένας, μα κανένας δε μπορεί να κόψει...Γιατί?? Γιατί είσαι και εσύ ΕΛΛΗΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ όπως επίσης είσαι και άνθρωπος.


Ευχαριστώ θερμά όλες τις εκκλησίες της Νεμέας για τη παραχώρηση των δειγμάτων και των στατιστικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου