Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο πολιτισμός περνάει από το στομάχι

Αποφάσισα, μετά από ώριμη σκέψη, να διαθέσω 20 ευρώ σε καύσιμα και να κάνω μια «γυροβολιά» στην Κορινθία.
Διαπίστωσα με έκπληξη ότι υπάρχουν εκδηλώσεις από Συλλόγους και Δήμους με καλλιτέχνες οι οποίοι δεν φημίζονται για την απήχησή τους στην πώληση γουρουνόπουλου.
Είδα για παράδειγμα αφίσες για συναυλίες (λίγο προσοχή στη διαφορά συναυλίας-πανηγυριού) Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Βασίλη Καζούλη, Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στοκα, Παντελη Θαλασσινο, Μαρινέλλα με Κώστα Χατζή μέχρι και αφίσα για event με τον Πασχάλη (όχι τον Τερζή, τον άλλο Πασχάλη τον «αιώνιο έφηβο»).
Δεν ξέρω ποια σκοτεινά κέντρα αποφάσεων δίνουν εντολή για τέτοιες εκδηλώσεις αλλά εμένα μου φαίνεται ύποπτο.
Θεωρώ βέβαιο ότι ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες γιατί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις «δεν δουλεύουν τα μαγαζά».
Και πώς να δουλέψουν άλλωστε?
Ο καταστηματάρχης ακούει «συναυλία» και στο μυαλό του αναβοσβήνει μια φωτεινή επιγραφή που λέει «δωρεάν ορχήστρα»!
Στρώνει τραπέζια, νοικιάζει καρέκλες, κάνει γενικώς τα κουμάντα του και ξαφνικά του βγαίνει ο χοντρός με τα μούσια στην σκηνή και τραγουδάει κάτι «εκεί στο Νότο» και άλλα τέτοια θολοκουλτουριάρικα! Στάνταρ ούτε μισό κιλό γουρούνι δεν θα πουληθεί.

Εμείς φυσικά στην πόλη μας δεν έχουμε και δεν θέλουμε τέτοια προβλήματα.
Αν, κατά τύχη φυσικά, έρθει κανάς τέτοιος κουλτουριάρης τον ξαποστέλνουμε σε κάποιο από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Όσο πιο μακριά είναι τόσο καλύτερα!
Σάμπως αυτοί που θα πάνε να τον ακούσουν θα αγοράσουν γουρουνόπουλο; Όχι! Άσε που άμα είναι και στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» (τι βαρύγδουπος τίτλος) αυτή η εκδήλωση θα θέλουν και ΔΩΡΕΑΝ κρασί! Ανήκουστο! Άρα; Μακριά και αγαπημένοι.
Έτσι αφήνουμε το κέντρο της πόλης (και τα υπέροχα ξενοίκιαστα καταστήματά του) ελεύθερο για εκδηλώσεις που συνάδουν με την πώληση εδεσμάτων, κυρίως γουρουνόπουλου, χωρίς φυσικά να φέρουν ευθύνη τα καταστήματα αφού ο σκοπός τους είναι να το πωλούν (άσε που συνεισφέρουν και οικονομικά στην κάλυψη των εξόδων της μουσικής οπότε έχουν και το δίκιο τους).

Γνώμη μας είναι ότι η πόλη μας μπορεί να τα φιλοξενήσει ΟΛΑ!
Αρκεί να είναι στον σωστό τόπο και χρόνο, να έχει γίνει προεργασία και προγραμματισμός και φυσικά διαφήμιση. Μόνο έτσι θα έρθουν επισκέπτες και θα υπάρχει μια ανάκαμψη (μικρή ή μεγάλη θα εξαρτηθεί) στην τοπική οικονομία.

Χωράνε και τα κλαρίνα με το γουρουνόπουλο και η συναυλία στο όρθιο με μπύρες και αναψυκτικά.
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά δεν αρκεί κάποιος να φέρει απλά τον τίτλο «πρόεδρος» - «διοργανωτής» κτλ.
Πρέπει και να τον δικαιολογεί!

Υπογραφή:
"Ελεύθερος Στοχαστης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου