Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πλέον! Είναι πραγματικότητα, ναι ζούμε σε μια κοινωνία που συνεχώς παρακμάζει! Χωρίς καμιά υπερβολή σ’ όλους τους τομείς, σε όλα. Προσπαθούμε συνεχώς να ξεφύγουμε απ’ την συνεχή πτώση άλλα αυτή είναι αναπόφευκτη. Δυστυχώς άλλα ο πλανήτης Γη έχει συγκεκριμένους πόρους και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις άρρωστες ορέξεις μας! Και τώρα τι; Μάλλον η σύγχυση, η τρελά και οι σπασμωδικές κινήσεις σε όλες μας τις ενέργειες! Παντού.
Για παράδειγμα:
Η πολιτεία τα προηγούμενα χρονιά μας μιλούσε για αποκέντρωση τώρα τα κλείνει όλα και τα μαζεύει στις πόλεις για οικονομία! Μας καθοδηγούσε στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης που ήταν βασισμένη σε έναν ψεύτικο δανεισμό με ψεύτικα ανύπαρκτα λογιστικά χρήματα. Νομοθετούσε και πρόσταζε γενική επίθεση στον ανταγωνισμό κάνοντάς μας όλους ανταγωνιστικούς προσωρινούς επιχειρηματίες! Εμείς μην έχοντας άλλη επιλογή ακολουθούσαμε, γιατί αλλιώς ήμασταν έξω απ το παιχνίδι. Γενικώς βιώσαμε και βιώνουμε εκατομμύρια αντιφάσεις που μας οδηγούν στην πλήρη παράκρουση. Το θέμα είναι ότι τώρα που κάνεις δεν βρίσκει ένα σταθερό περιβάλλον, οι νομοθέτες και οι επιβλέποντες του σάπιου αυτού συστήματος που υπηρέτησαν δυο σκοπούς, την απόκτηση πλούτου και την καύλα τους για αναγνώριση και επιβράβευση, γυρίζουν και ρίχνουν ευθύνες στις μάζες που τους πίστεψαν και τους ακολούθησαν γιατί πίστευαν και αυτές ότι η ανάπτυξη θα είναι στους αιώνες των αιώνων αμήν!
Και τώρα τι; Τώρα μαζεύουμε ότι σκορπίσαμε και κάνουμε λιτότητα; Δε νομίζω! Αντιφάσεις παντού, τα βουνά γεμίζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα για παράγωγη ενεργείας που δεν χρειάζεται πουθενά! Προγράμματα ΕΣΠΑ, κατασκευή δρόμων χωρίς αυτοκίνητα γιατί τα καύσιμα είναι πλέον πολυτέλεια,πλατείες για έρημες πόλεις που οι πολίτες τους δεν έχουν δυνατότητα να πιουν καφέ και να τις απολαύσουν γιατί προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό. Γιατί όλα αυτά; Κάποιος ίσως ισχυριστεί ότι είναι μέρος της ανάπτυξης και εργασίας για κάποιους, είναι όμως προφανές ότι το ερώτημα απαντάται. Όταν πεινάς και ο λαός σου και το κράτος σου χάνεται δεν φτιάχνεις πλατείες δρόμους και φωτοβολταϊκά πάρκα, ειναι σαν να σου παίρνει το σπίτι σου η τράπεζα και εσύ να φτιάχνεις γκαζόν στον κήπο. Μάλλον εξαργυρώνονται οι τελευταίες επιταγές σε διεστραμμένους επιχειρηματικούς κύκλους, που μάλλον σκέφτονται να βάλουν τα εκατομμύρια ευρό στη τσέπη και να μετοικίσουν στο φεγγάρι.
Αλλάξτε ρώτα, πάρτε το αλλιώς, αποφασίστε και χαράξτε σταθερή πορεία γιατί με τις μεθόδους αυτές σε λίγο θα αποτελούμε όλοι παρελθόν!!!!!!
 Βαγγέλης Μαλακός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου