Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε το πλοίο για την Κρήτη;

Θυμάστε το μύθο του Μινώταυρου και του Θησέα; Οι Αθηναίοι ήταν υποχρεωμένοι να στέλνουν κάθε εννιά χρόνια στο βασιλιά Μίνωα στην Κρήτη 7 νέους και 7 νέες οι οποίοι κατασπαράζονταν από τον Μινώταυρο. Ο Θησέας μη μπορώντας να ανεχτεί άλλο αυτό τον φόρο σε αίμα πήρε τη θέση ενός από τους 7 νέους και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μινώταυρο μέσα στον λαβύρινθο, τον σκότωσε. Με τη βοήθεια του Μίτου της Αριάδνης βγήκε από τον Λαβύρινθο και επέστρεψε στην Αθήνα. Περισσότερα εδώ.

Στην σύγχρονη Ελλάδα το ρόλο του Μινώταυρου έχουν αναλάβει οι Δανειστές μας και όσοι τα “έφαγαν” ενώ το ρόλο του Λαβύρινθου έχει πάρει το σύνολο των μνημονιακών και άλλων μέτρων, το χρηματοοικονομικό σύστημα και το πολιτικό σύστημα.

Δύο είναι λοιπόν τα ζητούμενα:
Πρώτον, να βρεθεί ένας σύγχρονος Θησέας.
Δεύτερον, να βρεθεί η Αριάδνη με το Μίτο της που θα χαράξει το δρόμο εξόδου από το τούνελ του οποίου το φως δε βλέπουμε γιατί απλά δεν έχει άκρη και τέλος.
Ο σύγχρονος Θησέας θα βάλει τέλος στην κατρακύλα, άμεσα, ορίζοντας την κόκκινη γραμμή και τραβώντας τη όσο πίσω χρειάζεται προκειμένου να περάσει το όριο της αξιοπρέπειας.
Η Αριάδνη θα χαράξει τη μέθοδο, τον τρόπο που θα μας βγάλει βήμα, βήμα, μεθοδικά από το λάκκο (δεν είναι τούνελ) που έχουμε πέσει.
Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε απόφαση και τρόπο. Μέχρι στιγμής κανένας απ’ όσους μας κυβερνούν δεν έδειξε πυγμή και ευφυΐα. Αντίθετα συνεχίζουν να στέλνουν τα πλοία γεμάτα νέους, νέες, μικρούς και μεγάλους, ως φόρο αίματος στους δανειστές.

Μινώταυρος = Δανειστές, καιροσκόποι
Λαβύρινθος = μνημόνια, μέτρα
Θησέας = Απόφαση, πυγμή
Αριάδνη = Μέθοδος, τρόπος,ευφυΐα

Και να ξέρετε ότι μερικά προβλήματα λύνονται μόνο με τον τρόπο του Θησέα και του Μ. Αλέξανδρου. Με το σπαθί.

1 σχόλιο: