Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μεγάλες Μέρες 2013 ~ Πρόγραμμα

Βεβαίως και περιμένουμε με αγωνία να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των μεγάλων ημερών της Νεμέας (μας). Κανείς δεν ξέρει τι θα παρουσιαστεί, αλλά εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όλο το μέχρι στιγμής παρασκήνιο. Πέντε ήταν τα σενάρια:

Σενάριο 1ο
Το σενάριο αυτό βασιζόταν στο εξής concept. Τρία μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα παρουσίαζαν ένα ποιοτικό θέαμα, ανοιχτό για όλο το κοινό. Το concept αυτό κατέρρευσε διότι μας σαμποτάρισαν οι γύρω περιοχές. Άκου κει... Τα μεγάλα ονόματα εμφανίστηκαν σε άλλους δήμους: Ο Νταλάρας στο Σοφικό, ο Παντελής Θαλασσινός στο Κιάτο, Ο Πασχάλης στο Ξυλόκαστρο, Ο Σάκης Ρουβάς στο Άργος. Μέχρι και η Αρβανιτάκη έπαιξε στο θέατρο Αρχ. Κλεωνών στην Κόρινθο. Οι άθλιοι, οι ελεεινοί, οι εγκάθετοι, οι τιποτένιοι, θέλησαν να μας εξευτελίσουν παίρνοντας όλα τα πρώτα ονόματα και αφήνοντάς μας με τίποτα. Οι πληροφορίες θέλουν μέσα στο φθινόπωρο ο δήμος μας να “κλείσει” για το επόμενο καλοκαίρι ΟΛΑ τα μεγάλα ονόματα με αποτέλεσμα όπου και να πας στην υπόλοιπη Κορινθία να έχουν εκδηλώσεις με το “Γόρδιο Δεσμό” και μόνο (η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται παγωμένο).

Σενάριο 2ο
Οι εκδηλώσεις θα βασίζονταν στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ. Κλασική μουσική, έντεχνο, τζαζ. Και τι άλλο; Μα φυσικά κρασί. Μα πως να προωθήσεις το τοπικό προϊόν σου με τα κλαρίνα; Τα κλαρίνα θέλουν γουρούνια και τα γουρούνια θέλουν μπύρα και τα μουσικά σύνολα κρασί. Φαντάζεστε το κονσέρτο για πιάνο αρ.21του Μότσαρτ και στο μέτρημα να ακούγεται ο μπαλτάς στα παΐδια του γουρουνιού; Δυστυχώς ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ. Ρε γαμώτο, μια φορά είπαμε να κάνουμε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις και οι αθεόφοβοι ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ. Πάει και αυτή η ιδέα.

Σενάριο 3ο
Μέρες που είναι (δύσκολες δηλαδή) θα τη βγάλουμε με ότι έχουμε. Βασικός εκπρόσωπος του τοπικού πολιτισμού, η χορωδία Νεμέας, θα αναλάμβανε την ψυχαγωγία μας. Ευτυχώς ομάδα ψυχολόγων προέβλεψε τη δραματική αύξηση στις αυτοκτονίες που θα επέφερε μία τέτοια κίνηση και την απέτρεψε. (Θεέ μου υπάρχεις...).

Σενάριο 3β
Εναλλακτικά, επειδή οι μέρες είναι δύσκολες, έπεσε η εξής ιδέα: Σε όλους τους επισκέπτες θα μοιραστούν χριστουγεννιάτικα τρίγωνα, ντέφια, μαράκες και σφυρίχτρες καθώς και μισή σελίδα Α4 με τίτλους από τραγούδια για να τα σκέφτονται. Όσοι δεν ξέρουν τα παραπάνω όργανα έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν παλαμάκια ή να σφυρίζουν με το στόμα.

Σενάριο 4ο
Αυτό το σενάριο πιστεύουμε ότι θα γίνει τελικά. Περιλαμβάνει την εξής έξυπνη ιδέα: Αφού ΔΕΝ υπάρχει δρόμος που να συνδέει τη Νεμέα με τον κόμβο, και με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών, δε θα γίνουν εκδηλώσεις προκειμένου να τους προφυλάξουμε από ατύχημα.

Σενάριο 5ο
Όπως όλες οι γυναίκες που είναι στις “μέρες” τους και δεν έχουν κάνει υπέρηχο δεν ξέρουμε τι θα βγάλουν (αγόρι ή κορίτσι), έτσι και η Νεμέα (μας) που είναι στις “μέρες” της δεν ξέρουμε τι θα βγάλει. Surprise.
(ευχαριστούμε τον “επώνυμο (άγνωστο) μπλόγκερ” για την ιδέα της εγκυμοσύνης).

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τη δήλωση εκτίμησης στην έντυπη δουλειά μου.

    Δεν κάνω τίποτε ανώνυμα.
    Οπότε αποφεύγω ανώνυμο συνεργάτη / συνοδοιπόρο.

    Οπότε, αδυνατώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή του blog σας για αρθρογραφία και ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.

    Έρρωσθε,
    Χ.Γ

    Υ.Γ. Είστε ευπρόσδεκτοι να γράψετε επωνύμως στο έντυπο ΠΕΡΙΠΟΥ (infoperipou.wordpress.com και Facebook X. Γιαννακάκη)
    Το έργο της εποικοδομητικής πληροφόρησης βελτιώνεται όταν δέχεται θετικές παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΆ ΧΆΛΙΑ!ΜΊΑ ΡΗΜΑΔΟΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΈΜΕΙΝΕ Κ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ!ΟΎΤΕ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΟΎΤΕ ΤΊΠΟΤΑ!ΑΚΌΜΑ Κ Η ΓΙΟΡΤΉ ΤΉΣ ΠΑΤΑΤΑΣ Η ΤΉΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΎ ΔΙΑΔΕΔΟΜΈΝΕΣ Κ ΜΑΖΕΎΟΥΝ ΚΌΣΜΟ Κ ΕΜΕΊΣ...ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ Κ ΠΑΤΆΤΑ ΤΗΓΑΝΊΤΗ,ΝΤΕ Κ ΚΑΜΊΑ ΧΩΡΙΆΤΙΚΗ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΜΊΑ ΒΟΥΤΙΆ,ΜΙΑΣ Κ ΚΑΛΟΚΑΙΡΆΚΙ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΑ,Κ ΤΈΛΟΣ!Ε ΣΤΟ ΤΣΑΚΊΡ ΚΈΦΙ ΠΊΝΟΥΜΕ Κ ΚΑΝΈΝΑ ΚΕΡΑΣΆΚΙ,ΑΛΛΙΏΣ ΜΠΊΡΑ Κ ΆΓΙΟΣ O ΘΕΌΣ!ΆΛΛΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΎΝ ΧΡΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΒΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΈΧΟΥΝ...ΟΥΣΤ!ΒΡΩΜΌΣΚΥΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή