Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δύο σε ένα.

Οικονομική κρίση ή κρίση άξιων και έλλειψη ήθους είναι αυτή που περνάμε; Το ερώτημα είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί. Αν ρωτήσετε ένα δικηγόρο πόσες υποθέσεις εκκρεμούν για εκδίκαση θα σας απαντήσει με ένα αστρονομικό νούμερο, έχει μπουκώσει το σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μας έχει γίνει καθημερινή συνήθεια πλέον να ερχόμαστε σε ρήξη με το γείτονα για δέκα πόντους γη, με τη γυναικά μας που βαρεθήκαμε και θέλουμε διαζύγιο με τον ενοικιαστή μας που μας καθυστέρησε ένα ενοίκιο και τον πετάμε έξω, με τους γονείς μας για τα κληρονομικά, για το τρακάρισμα που μας τσαλακώθηκε το φτερό και πάει λέγοντας. Για κάθε ρήξη αρμοδία πλέον είναι τα δικαστήρια. Θέλουμε πάση θυσία να διασφαλιστούμε με οποιοδήποτε τίμημα και επίπτωση στον συνάνθρωπο μας. Ας κάνουμε λοιπόν μια αυτογνωσία και ας ψάξουμε μέσα μας αν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε τον συνάνθρωπο μας, και αν είμαστε σε θέση να χάσουμε λίγο από την βόλεψή μας για να ανακουφιστεί και αυτός. Πως περιμένουμε από τον Σόϊμπλε και από τους βολεμένους πλούσιους πολίτικους μας να μεριμνήσουν για μας!

<><><><><><><><><><><><>

Απολύσεις, διαθεσιμότητα, επίορκοι, ύφεση, μαύρη τρυπά, υστέρηση στα έσοδα, χρέος, κατασχέσεις εξπρές, μνημόνιο, αποσταθεροποίηση, κίνδυνος μη υποβολής δηλώσεων, αύξηση αντικειμενικών άξιων, παρακράτηση, φυλάκιση, ύφεση, μείωση του κράτους, αποκρατικοποιήσεις, φόροι, δήμευση, ευρό, πρόγραμμα σταθερότητας, εξεταστική επιτροπή, δίκη, υπεξαίρεση, σκάνδαλο, μίζες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κομισιόν, ομάδα κρούσης τασκ φορς, οικονομική αστυνομία, δίωξη οικονομικοί εγκλήματος, επίτροπος, διεθνές ταμείο, τρόικα, χαράτσι, αύξηση ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, υποχρεωτική ασφάλιση και και και...

Το δελτίο του mega στις 8 απομαγνητοφωνημένο χωρίς τα άρθρα και την μουσική του ρεπορτάζ που συνήθως ειναι η 9 του Βeethoven.

 Βαγγέλης Μαλακός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου