Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η είδηση της ημέρας

Ποια είναι η είδηση της ημέρας;
Η είδηση της ημέρας είναι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες;
Θα παρακαλέσει τους υπόλοιπους να μη τον πιέσουν άλλο γιατί δεν αντέχουμε.

Ο αγαπητός Πρωθυπουργός των Ελλήνων (έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις), συνεχίζει την εφαρμογή της πολιτικής του κατά γράμμα, χωρίς παρέκκλιση. Η συνέπεια είναι προσόν σε όποιον την έχει. Δείχνει συνέπεια λοιπόν στην οσφυοκαμπτική του πολιτική. Συνέπεια στη δουλική συμπεριφορά. Αφού δουλοπρεπώς δέχθηκε την όποια πίεση από τους δανειστές του (δεν είναι δανειστές μας), αφού δουλοπρεπώς είπε ναι σε όλα, ξαφνικά αποφάσισε πως δεν πάει άλλο. Δουλοπρεπώς πήρε την απόφαση, δουλικά να ζητήσει με δουλικά παρακλητικό ύφος από τους δανειστές του, να μην τον πιέσουν άλλο. Αφού η ομάδα ολετήρων που στηρίζει ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο, αποφάσισε να υψώσει τον σκυφτό του λαιμό και να κοιτάξει τα πρόσωπα των δανειστών του (μάλλον για πρώτη φορά) παρακαλώντας του για έλεος. Άνθρωπος είναι και αυτός. Πόσο να αντέξει;

Και το κακό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν. Άνθρωποι που απ’ ότι φαίνεται βρίσκονται σε θέσεις τέτοιες που μπορούν να επηρεάζουν και άλλους ανθρώπους. Γιατί αλλοίως δε δικαιολογείται με 1.500.000 ανέργους, με τόσα κομμένα τηλέφωνα, τόσα κομμένα ρεύματα, τόσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, να υπάρχει κάποιος Έλληνας που να υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο και τον κ. Σαμαρά για πρωθυπουργό.

Και όμως υπάρχουν.

Προσέξτε σε λίγο θα τον βγάλουν και ήρωα. Και όχι μόνο αυτόν αλλά και όλους αυτούς που συγκυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Μην ξεχνάτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου