Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτο: Ο Δήμος Νεμέας Χαρίζει τα Χρέη για το Νερό.

Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων που καθημερινά χτυπούν τους Έλληνες ο Δήμος Νεμέας έρχεται να δώσει ανάσα στους πολίτες του. Ο Δήμαρχος Νεμέας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν εχθές απόφαση με την οποία ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ τα χρέη που αφορούν την κατανάλωση νερού για οικιακή χρήση. Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής:

  1. Το ποσό των οφειλών κρίθηκε ΜΗ εισπράξιμο. Δεδομένου ότι το ποσό των οφειλών είναι πολύ μεγάλο και η δυνατότητα των πολιτών μικρή ΔΕΝ είναι δυνατό να εισπραχθούν αυτά τα ποσά.
  2. Είναι καιρός ο Δήμος να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο. Καλές οι πλατείες και οι δρόμοι, αλλά στην παρούσα φάση χρειάζονται άμεσα και χειροπιαστά δείγματα βοήθειας και κοινωνικού έργου.
  3. Το νερό είναι ένα προϊόν που ΔΕΝ το αγοράζει ο Δήμος και κατ' επέκταση μπορεί να το προσφέρει δωρεάν.
  4. Ο Δήμος με την πράξη του αυτή ελπίζει να ευαισθητοποιήσει και άλλους δήμους να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο ποσό που θα απαιτήσει ο Δήμος Νεμέας προκειμένου να προχωρήσει στη διαγραφή των χρεών, είναι να καταβάλουν οι υπόχρεοι το κόστος των παγίων. Η λογική αυτής της απαίτησης είναι ότι το δίκτυο χρειάζεται συντήρηση.

Εμείς ως “Νεμέα Νιουζ” Χαιρετίζουμε την ανθρώπινη αυτή απόφαση του Δήμου μας. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται μακριά από όποιες κομματικές και μνημονιακές προσκολλήσεις.

(Τα παραπάνω είναι προϊόν φαντασίας. Ο Δήμος Νεμέας ΔΕΝ έλαβε ποτέ τέτοια απόφαση. Ο Δήμος Νεμέας προτίθεται να προωθήσει τις οφειλές των δημοτών προς την εφορία. Ο Δήμος Νεμέας είναι ένας μνημονιακός δήμος και ακολουθεί αυστηρά την κρατική γραμμή. Δημότες Νεμέας φυλαχτείτε. Σε λίγο θα σας πάρουν και το σπίτι σας. Όπως τα χρέη για το νερό και γενικότερα τα δημοτικά τέλη θα εισπράττονται από την εφορία, έτσι και τα χρέη σας προς άλλους θα εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες. Τα αγνά παιδιά που ψηφίσατε (Σαμαράδες κ.λ.π.) δεν νοιάζονται για το δικό σας καλό. Εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Απαλλαγείτε).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου