Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αξιοποίηση της Νεμέας (μας)

Η κρίση μας έκανε αποτελεσματικότερους. Η κρίση μας έκανε σοφότερους. Η κρίση μας έκανε ποιο δημιουργικούς. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια πάντα της λογικής και της σωφροσύνης αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου Νεμέας (μας) προκειμένου να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανάπτυξης.
Το σχέδιο αρχικά απαλλοτριώνει και παραδίδει στο Ελληνικό δημόσιο οτιδήποτε υπάρχει στα όρια του δήμου. Οικόπεδα, ακίνητα, μουσεία, εκκλησίες, φυσικούς πόρους, ανθρώπους κ.λ.π.. Η τρόικα δέχθηκε έπειτα από πολλές πιέσεις αυτή την κρατικοποίηση γιατί στη συνέχειά του το σχέδιο είναι μεγαλειώδες. Αφού το σύνολο του δήμου κρατικοποιήθηκε θα αποκρατικοποιηθεί και θα δοθεί σε ιδιώτες. Από την κίνηση αυτή το κράτος θα βγάλει τα μαλλιοκέφαλά του σε €.
  • Αρχικά και άμεσα θα μπουν διόδια σε όλες τις εισόδους και εξόδους της πόλης. Τα χρήματα θα πάνε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και των τόκων των δανείων.
  • Θα συνεχιστεί η αξιοποίηση του ποταμού Ασωπού καθώς οι ειδικοί αναφέρουν πως τα αποθέματα των αδρανών υλικών που μπορούν να αφαιρεθούν από την κοίτη του ποταμού είναι σχεδόν ανεξάντλητα. Στη συνέχεια οι άδεις κοίτες θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι απόθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.
  • Οι αρχαιολογικοί χώροι φαίνεται να είναι πηγή ανεξάντλητου χρήματος. Ομάδα οικονομολόγων ερεύνησε και βρήκε ότι αν τα μνημεία τεμαχιστούν και πωληθούν το οικονομικό όφελος θα είναι πολλαπλάσιο των εισιτηρίων που προβλέπεται να πουληθούν μέσα σε δέκα χρόνια. Έτσι οι εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης σταματούν καθώς ξεκινούν οι εργασίες τεμαχισμού.
  • Ο κάμπος και τα βουνά (αμπέλια και ελιές) θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών οι οποίοι θα αξιοποιήσουν ότι έμενε ανεκμετάλλευτο τόσα χρόνια. Τα τοπικά οινοποιία θα έχουν ρόλο επιστάτη γιατί οι ιδιώτες που θα έχουν τους κάμπους, δεν μπορούν να είναι όλη την ώρα παρόντες γιατί θα πρέπει να κάνουν και τις διακοπές τους.
  • Οι χέρσες εκτάσεις το δήμου θα ενοικιαστούν για 250 χρόνια με συμβολικό ποσό σε επενδυτές οι οποίοι θα τις μετατρέψουν σε χώρους υγειονομικής ταφής σκουπιδιών. Από πάνω θα φυτεύουν φρούτα και λαχανικά τα οποία θα πωλούνται στις λαϊκές.
  • Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και θα ξαναγραφτούν τα βιβλία της ιστορίας. Το όλο εγχείρημα θα αναλάβουν ξένοι επενδυτικοί όμιλοι.
  • Το κτήριο του Δημαρχείου θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης αλλοδαπών. Τα παπαγαλάκια που διέδιδαν ότι ο Δήμος θα συγχωνευτεί, βγήκαν ψεύτες. Ο Δήμος θα καταργηθεί.
  • Οι πολίτες του δήμου θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους εφόσον έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς το δήμο και το δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζουν σε κατ' οίκο περιορισμό με την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, στην Κόρινθο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου