Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί κάναμε κοιλιά;

Προσπαθούμε (η ομάδα του Νεμέα Νιουζ) να καταλάβουμε την ψυχική κατάσταση των συμπολιτών μας μετά το Δεκαπενταύγουστο. Αφορμή για αυτό στάθηκε η αίσθηση που μας δημιουργήθηκε ότι οι συμπολίτες μας χαλάρωσαν ξαφνικά. Στα καφέ, στα φαγάδικα, στα μπλόγκ, στα φέις μπουκς, επικρατεί ηρεμία. Το κύμα οργής, αγανάκτησης, και αποφασιστικότητας που διαφάνηκε στην αρχή και μέση του καλοκαιριού έπαψε. Παραμένουν μόνο μερικοί διαχρονικά αγωνιστές και θετικά αντιδραστικοί που τολμούν να ξεστομίσουν λέξεις και φράσεις, προσπαθώντας να μας ωθήσουν στην επανάσταση. Γενικά κρύωσε η σούπα. Που οφείλεται;
Ούτε ψυχολόγοι είμαστε ούτε κοινωνιολόγοι (ζητάμε συνεργασία). Προσπαθούμε να καταλάβουμε με τις όποιες γνώσεις έχουμε και πολύ περισσότερο με τη διαίσθησή μας, που οφείλεται αυτή η χαλάρωση. Σε ένα συμπέρασμα μόνο φτάνουμε. Η χαλάρωση αυτή είναι επιβεβλημένη από το σύνολο της εξουσίας, αλλά ΚΑΙ της αντιπολίτευσης. Τα ΜΜΕ δεν προέβαλαν τις τελευταίες 15 ημέρες κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ξεσηκωθεί ή έστω να συνεχίσει να είναι θυμωμένος. Όχι πως δεν υπάρχουν διάφοροι ηλίθιοι – κλόουν στα κανάλια οι οποίοι πετάνε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Αλλά έχει γίνει προφανές ότι γι’ αυτό τους έχουν τα κόμματα. Για να γελάει μαζί τους ο κόσμος. Θα πάρουν ότι τους αξίζει αυτοί. Η ουσία είναι πως η αντιπολίτευση γενικά, δεν επεδίωξε την επανάσταση. Πιστεύουμε πως κάτι ετοιμάζουν. Κάτι για λίγο αργότερα. Πιστεύουμε όμως πως σε κάθε περίπτωση, αν αργήσουν και άλλο, θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τα όρια ξεπεράστηκαν. Η αξιοπρέπεια χάθηκε. Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.
Επανάσταση τώρα. Πιέστε προς κάθε κατεύθυνση. Σε όποιους μπορείτε. Με όποιο τρόπο μπορείτε. Και οπωσδήποτε απαξιώστε όποιο μνημονικό πολιτικό σας πλησιάσει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Βρίστε τον και φτύστε τον. Να ντραπεί να μιλήσει σε άλλον.

1 σχόλιο: